G. Vernooy is een familiebedrijf dat is opgericht in 1947

1e generatie

Gert Vernooij (31-12-1922) begint in 1947 een boerenbedrijf. In 1962 wordt naast zijn boerderij met transport begonnen. Voor zijn boerderij wordt stro gekocht bij een boer in Westdorpe (Zeeuws Vlaanderen). Om dit te vervoeren nam hij een oude DAF van een bekende oliehandelaar over. Gerard Vernooij was toen 14 jaar en zat nog op de MULO. Hij werkte voor en na school en in de vakanties op de boerderij.
In 1969 werd begonnen met transport voor derden, het zogenaamde 'ongeregeld vervoer'. Er werd in de beginjaren gereden voor Vrumona in Bunnik. In de zomermaanden en wintertijd werd veelal stro vervoerd wat zelf ingekocht en verkocht werd.

2e generatie

Gerard Vernooij (21-3-1948) heeft in 1971 de eenmanszaak G. Vernooy opgericht. Op 1 januari 1978 is er een samenwerking gekomen met vader Gert en broer Joop Vernooij. Deze samenwerking heeft geduurd tot eind 1982. In dat jaar is vader Gert Vernooij overleden op de leeftijd van 59 jaar. Wij hadden toen 5 vrachtauto's. Broer Joop is vanaf 1 januari 1983 verder gegaan in de handel in tuinbenodigdheden (J. Vernooy BV, ook een familiebedrijf http://www.jvernooy.nl ).
Gerard is met het transportbedrijf doorgegaan. Het bedrijf groeide rustig door. Rond 1980 waren er ongeveer 20 vrachtwagens en is er ook een eigen vrachtwagenwerkplaats opgericht. In januari 1979 is de jongste broer van Gerard, Kees Vernooij, in dienst gekomen. Hij is tot 31-12-2013 werkzaam geweest in het bedrijf.
In 1988 is Gerard begonnen met het bouwen van afzetcontainers. Dit bedrijf heeft een forse groei doorgemaakt. In 1989 zijn we standaard containers gaan produceren in Polen. Vanaf 1992 is dat verplaatst naar Slowakije. In 2014 zijn we gestopt met het produceren van containers in het buitenland, alles wordt nu in Tiel geproduceerd.

3e generatie

Niels Vernooij (5-6-1973) werkt al tijdens zijn middelbare schooltijd in het bedrijf. Hij heeft na het behalen van zijn rijbewijzen als zelfstandige charter gewerkt (vooral voor de G. Vernooy Transport bv, maar ook voor derden) en sinds 1994 werkt hij weer bij de G. Vernooy BV. Eerst als zelfstandige en sinds 2010 in loondienst. Hij heeft aangegeven dat hij het bedrijf niet over wil nemen. Zijn technisch inhoudelijke en operationele kennis zijn zeer waardevol voor het bedrijf. Monique Vernooij (16-12-1970) heeft van 1996 tot 2007 bij het bedrijf gewerkt. Eerst als assistent boekhouding, daarna als HR-manager. Tussen 2007 en 2013 heeft zij extern gewerkt om bredere kennis op te doen buiten het bedrijf. Onder andere als HR-manager bij KLM en als casemanager bij Gezond Transport, een arbodienst die zich richt op de transportsector. In 2013 is zij wederom bij het bedrijf gaan werken, nu als operationeel directeur met de intentie om het bedrijf binnen 4 jaar volledig over te nemen. Inmiddels werkt ze als algemeen directeur, samen met Gerard.

4e generatie

De 4e generatie is nog te jong om goed te kunnen beoordelen of ze het bedrijf willen voortzetten. De vierde generatie bestaat uit 4 personen: Eline Gubbens (3-6-1996), Gosse Gubbens (11-11-1999), Bram Vernooij (25-8-2005) en Simon Vernooij (25-8-2005). Eline Gubbens houdt de website op orde en Gosse Gubbens werkt in de vakantie mee als vakantiekracht. Hij werkt dan vooral mee op de werkvloer, om feeling te krijgen met het bedrijf.

Huidige structuur

Op dit moment kent de onderneming vier afzonderlijke Bv's:

  • G.Vernooy Holding BV
  • G. Vernooy Transport BV (vanaf 1996) er vinden geen activiteiten meer plaats in deze BV
  • G. Vernooy Containers BV opgericht (vanaf 1996)
  • G.Vernooy Rental & Trading BV (vanaf 1999)

 G. Vernooy transport BV
In de Transport BV vonden voorheen transportactiviteiten plaats. In 2007 zijn de transportactiviteiten overgenomen door A. van Toorn, sindsdien vinden er geen activiteiten met plaats in deze BV.

G. Vernooy Containers BV
In de Container BV vindt de reparatie, bouw, verhuur, inkoop en verkoop van containers plaats. Deze activiteiten zijn sinds een paar jaar uitgebreid met het bouwen van carrosserienen en in 2013 zijn we gestart met een pilot voor het produceren van sierhekwerk. Deze activiteiten worden verricht in Tiel. Wij hanteren een persoonlijke benadering, leveren van kwaliteitsproducten en beschikken over onze grote, diverse voorraad. We beschikken over een containerwerkplaats met 9 werknemers in Tiel. Daar worden afzetcontainers op maat gemaakt en de reparaties en revisies uitgevoerd. Wij werken met het concept u wenst, wij maken. Containers op maat dus. Ook standaardcontainers worden in Tiel gebouwd. Wij verkopen en verhuren nieuwe en gebruikte containers. We onderscheiden ons van de markt door de grote voorraad en diversiteit die wij op ons terrein hebben staan. De klant kan telefonisch bestellen of langskomen in Tiel en de container direct meenemen als ze op voorraad staan. Op maat gemaakte containers worden geproduceerd. Daarvoor wij geven we een indicatie wanneer ze gereed zijn.  De containers worden vooral afgezet in Nederland, Duitsland, België en in mindere mate naar de andere Europese landen. Daarnaast bouwen we open carrosserieën, zoals oprijwagens, en platte laadbakken, geschikt voor het vervoer van stenen en een laadkraan.

In 2013 zijn we gaan brainstormen om een nieuwe activiteit in onze containerwerkplaats te gaan ontplooien. De doelstelling was een product waar we geen extra voorraad voor nodig zouden hebben. Het moet snel geproduceerd kunnen worden en er moet vraag naar zijn en omzet gedraaid worden. Er loopt nu een pilot op maat gemaakt sierhekwerk van hoge kwaliteit te gaan produceren en leveren. De klant geeft aan wat hij wenst, wij produceren het. Deze pilot bevindt zich nu in de opstartfase.

G. Vernooy Rental & Trading BV
In de Rental & Trading BV vindt de reparatie, verhuur, verkoop en inkoop van trucks, opleggers en overige handel plaats. In onze werkplaats in Eck en Wiel worden vrachtwagens gerepareerd, gereviseerd, en wordt het onderhoud en de APK keuingen uitgevoerd. We werken met alle voorkomende merken. Er werken 4 monteurs; 3 in Eck en Wiel en 1 in Tiel. Hierbij onderscheiden wij ons doordat wij alle merken vrachtwagens en opleggers repareren, zonder dat er een afspraak gemaakt hoeft te worden. Daarnaast kopen wij 2e hands transportmiddelen in (trekkers, opleggers, vrachtauto's, aanhangers, etc. ) die we verkopen en verhuren. Onze afzetmarkt is internationaal en naast Nederland leveren we regelmatig aan Rusland, Oekraïne, Letland, Estland, Litouwen, Scandinavië, Duitsland, België, Frankrijk, Groot - Brittannië, Spanje, Portugal, Afrika en sporadisch naar andere werelddelen.